Tuesday, November 14, 2017

Selain Najib, siapa? Takkan boboi takut debat?


Kepada Siapa Nak Kita Serahkan Negara Ini?...

Mereka menanam benih kebencian...Pada UMNO,pada BN..Pada PM DSN.

Jadi pada siapa nak kita serahkan negara ini?.....

PADA MAHATHIR SEMULA?
-TM yg dulunya di cap diktator?
-TM yg kononnya membunuh Judiciary dan memecat hakim?
-TM dgn legasi ISA dan op lalangnya
-TM yg di tuduh membunuh di Memali
-TM yg menolak Hadis,menghina hudud,hatta menghina Rasulullah dan Janggut baginda?
-TM yg membela Kroninya
-TM yg di eranya KRISIS KEWANGAN TERBESAR,hutang negara per kdnk tertinggi
-TM yg melesapkan RM32billion dlm FOREX?
-TM yg meninggalkan legasi TOL TOL yg hingga kini terpaksa di tanggong rakyat dan kjaan
-TM yg keluarganya melabur DALAM KILANG ARAK ST MIGUEL?
-TM yg anaknya BILLIONAIRE dari projek kjaan ?
-TM yg melarang anak isteri MENUTUP AURAT?
-TM yg cucunya tidur bersama anjing dan berpesta mewah ala orang putih
-TM yg anaknya pengamal ISLAM LIBERAL dan penyokong LGBT?
-inikah tempat nak di serahkan masa depan Kita dan UMAT ISLAM???......Oh tidak TM...PH ada pemimpin lain..SIAPA?

Anwar Ibrahim?
-DSAI yg sudah berkali di bukti bersalah di mahkamah dan berada dlm jail?
-DSAI yg mempunyai gaya hidup songsang dan double image?
-DSAI yg mempunyai rekod politik wang paling besar dlm umno
-DSAI yg kuat mengamal kroni zaman berkuasanya
-DSAI yg kini mempelopori NEPOTISM tertinggi dlm partinya
-DSAI yg di tolak TM kononnya punca gagal dlm krisis matawang tahun 90an

OH TIDAK...kami ada orang lain lagi...SIAPA?

Lim Guan Eng?
-LGE yg sedang di dakwa kerana Rasuah
-LGE yg berucap di parlimen sejak 92 menolak negara islam dan undang undang islam
-LGE dari parti anti melayu dan anti islam
-LGE Yg menentang Hudud,RUU 355?
-LGE yg langgar perlembagaan partinya sendiri utk kekalkan dinasti diktator dlm DAP?
-LGE yg evangelist christian tu?

Oh tidak..kami ada yg lain lagi...SIAPA? Mat Sabu?...Oh LIM KIT SIANG!!!

Ya, BN atau DSN sebagai manusia biasa ada cacat celanya..tapi sekurang kurangnya mereka ada rekod kecemerlangannya yg tidak boleh di nafi.Mereka memikul tanggung jawab membawa kita di mana kita berada sekarang.Lumrah orang NAK MEREBUT KUASA YG ADA PADANYA..Namun kami rakyat masih boleh menilai antara INTAN DAN KACA.Kami kritik kami tegur kerana mereka yg berkuasa.NAMUN KAMI TIDAK AKAN SERAHKAN MASA DEPAN AGAMA BANGSA DAN NEGARA pada satu formula beracun yg menyebakan kami hilang segala galanya..akhirnya YG DI KEJAR TAK DAPAT,YG DI KENDONG BERCICIRAN!!

Kami mahu BN dan PM di terukan dengan PENAMBAHBAIKAN YG BERTERUSAN!!!!!

Ada kata Mukhriz ...debat pun takut!- Kali Kedua Bekas SU PPBM Cabar Berdebat, Mukhriz Jangan Menyorok Lagi

“Anda (Mukhriz) tidak perlu lari dan berselindung di belakang ayahanda tercinta yang sentiasa memberi talian hayat. Sahutlah cabaran untuk berdebat dengan saya pada hari Jumaat 17 November 2017”.

Ringkas saja cabaran yang dilontarkan oleh bekas Setiausaha Kerja PPBM, Cikgu Kamarulazman Habibul Rahman tapi ayatnya padu dan cukup pedih berbisa bagi Mukhriz Mahathir.

Memang dah bukan rahsia lagi, baik ketika dalam UMNO dulu mahupun sekarang ini dengan memegang kedudukan Timbalan Presiden PPBM, semua orang tahu Mukhriz terlalu bergantung pada pengaruh ayahnya untuk naik dalam politik.

Dan jangan lupa, salah satu sebab utama Dr Mahathir meroyan menghentam Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan bermusuh dengan UMNO/BN pun kerana dendam atas kegagalan Mukhriz tewas pemilihan Naib Presiden UMNO pada 2013 dulu.

Kembali kepada cabaran debat dari Kamarulazman, jika rekod bulan April lalu diambil kira bermakna ini cabaran debat yang kedua dari bekas pengasas bersama PPBM itu tuju kepada Mukhriz.

Jelas ada perkara besar yang menjadi punca permusuhan mereka berdua bersangkut paut dengan urus tadbir dan hala tuju PPBM sebelum ini.

April lalu, Kamarulazman pernah mendedahkan punca kemelut dalaman PPBM kerana tindak-tanduk Mukhriz yang gemar membawa masuk dan mengatur kedudukan orang-orangnya di peringkat Armada, Bahagian dan Negeri.

“Mukhriz kena jelas apakah yang beliau mahukan di dalam PPBM. Jika beliau benar berhasrat untuk perjuangan di dalam parti, beliau perlu menjadi rasional, jangan terlibat membawa masuk orang-orangnya,” itu antara petikan pendedahan Kamarulazman ketika itu.

Kali ini cabaran Kamarulazman juga berkisar perkara yang lebih kurang sama, “berdebat secara terbuka agar rakyat Malaysia tahu apakah anda (Mukhriz) dan PPBM memperjuangkan Malaysia yang lebih gemilang (atau ada motif lain disebaliknya)”.

Debat pertama dulu langsung Mukhriz tak menjawab, justeru cabaran kedua ini seharusnya Mukhriz ambil kesempatan kerana ini peluang untuk merungkai permasalahan PPBM dan membuktikan tuduhan-tuduhan Kamarulazman sebelum ini palsu belaka.

Tempoh 72 jam untuk Mukhrz menjawab cabaran debat seperti ditetapkan bekas Setiausaha Kerja PPBM itu jangan dibirkan berlalu.

Dr Mahathir yang diketahui umum paling gemar dan sentiasa bersemangat nak berdebat, tak kira dia betul atau salah, akan malu besar kalau  Mukhriz sekali lagi lari menyorok bawah ketiaknya. Tergamakkah Mukhriz nak memalukan bapanya?

Kita tunggu selepas habis tempoh 72 jam nanti untuk tahu jawapannya.2 comments:

Anonymous said...

Tak payah spin lah.
Nak debate aper?
Dalam parliament pun tak boleh
debate Bab 1MDB. All the rest are secondary. 1MDB is a boomerang. Deflect as hard as you possibly could. Return to sender will stare right back on your face every time you throw it.

Anonymous said...

Kamarulzaman ni siapa?
Raja Ker? Menteri ker? Naper agak nya. Si najib sejuk? Si nazri yang terkenal sebagai pondan yang hanya berlagak macam macho tecirit birit nak berdebat ngan TDM? It just a call away to Zahid lah dude,hahahahaha.
Siapa si muka bopeng mca nee? Hahahahaha.Terkejol dan beku terus kontolnya yang cuba berdebat ngan Rafizi. Keep insulting your own intelligence and to all of your own kind. Malaysian on a whole already surpassed where you and your own kind are stuck in.

My Say