Thursday, February 11, 2021

Wishing a hopeful and safe CNY


Its the second day for the relaxed MCO for dine-in eateries. 

If all is relaxed, might as well call it CMCO. Still figuring out the need for emergency since talk.of a June election is in the air. What a farce! 

Today one member of the breakfast group was missing as he attended a temple ceremony. Only knew, he lost his first born to Covid.

Its Chinese New Year's eve and family dinner is this evening. So it would be a sad New Year for him and his family. Its been a sad and dreadful year to many.

Still it is not just about being customary to wish good tiding for the occasion, but also an expression of hope that the present predicament to our health, livelihood and disrupted life will come to an end.

We are wishing all friends and readers, Xian Kwai Ler. Gong Xi Fa Chai. Happy New Year.

Please be safe.

2 comments:

Anonymous said...

POLITIK SORGA VS POLITIK MENEMPEK

MAHATHIR HANYA MENEMPEK KETIKA RAKYAT MENENTANG REGIM BN... CARI 'PERUMAH' UNTUK MENEMPEK ATAU MENETEK..!?

Pada waktu ini, Mahathir tiada. Dia ketika itu mnyokong Bn. Dia dtg bersama rakyat marhaen di dlm PH disaat menjelang PRU14. Dia tak pernah lalui kesusahan dan ujian seperti orang lain, jauh sekali mahu dibandingkan dgn Anwar. Dia join PH waktu kita diambang kemenangan. Dia basuh kaki je masuk PH dan diangkat jadi PM.

Kemudian dia angkat kaki untuk tumbangkan kjaan PH dengan bantuan pengkhianat. PRU15, diharamkan Mahathir berada dlm saf dan jemaah kita.

Dah abis susu tetek perumah lama(PH) Tun sebat maka Tun pun tinggal kan tetek itu... sekarang Tun nak cari 'perumah' susu tetek yang lain pula..

kikikiki... kikiki

Anonymous said...

Tun dan UMNO

Cikgu Kamarul Azman Habibur Rahman..

Pengasas PPBM

(Persoalan prinsip, dasar dan akidah. Perlukah aku menang bila prinsip maruah negara dan akidah digadai untuk menang..!?)

Cikgu : Seorang yang bijak pasti mampu memanfaatkan musuh-musuhnya, daripada seorang bodoh yang dijahanamkan oleh rakan-rakannya.

(Perlukah aku menang dan mengangkat sesorang yang bercakap pasal islam dengan gah bila berkuasa tetapi bila kuasa sudah tiada sanggup pula mengadai akidah bersama anak cucu menjulang perjuangan COMANGO, LGBT Seksuality Merdeka dan bersama sama jadi barua Lee Kwan Yew@ DAP bila sudah kehilangan kuasa.!? Ingat 22 tahun 22 bulan berapa banyak tanah orang Melayu tergadai dan bailout bagi tokey Cina)

Cikgu : Dalam meniti hari-hari menuju kepada terbitnya fajar pilihanraya umum ke 15, UMNO perlu mempunyai pandangan yang jelas dan terang tentang siapa rakan dan siapa lawan. Ini bukanlah masa untuk UMNO menambahkan musuh tetapi sebaliknya.

(Kami tidak menambah musuh cukup lah musuh yang sedia ada pengajaran 22 tahun 22 bulan cukup mengajar kami siapa musuh dan kawan dikala susah dan senang..)

Cikgu : Mantan Presiden Amerika Syarikat Abraham Lincoln pernah berkata “Bukankah aku membinasakan musuh-musuh ku dengan menerima mereka sebagai rakan?”

( Yer Abraham Lincon dan Tun tidak sama, Abraham mati ditembak semata mata menghentikan sistem hamba dan manipulasi Federal Reserved, hingga mati ditembak demi prinsip kerjanya walaupun dia agama Kristian. Tidak sesekali prinsip Abe Lincon digadainya. Tun apa yang dia buat untuk negara selama 22 tahun 22 bulan... prinsip flip flop dan lalang)

Cikgu : Saya cuba menyelami perasaan para pemimpin serta ahli-ahli UMNO apabila Tun Mahathir mula menunjukkan tanda-tanda untuk pulang ke pangkuan UMNO.

(Tanda kepulangan untuk apa..!? Yang rakyat nampak tanda kepulangan orang yang cukup terdesak menyelamatkan anak cucu dan kroni setelah tipu daya dan muslihat politiknya mudah dibaca oleh rakyat)

Cikgu : Ternyata ada perasaan yang masih dan akan terus terusik tentang apa yang telah berlaku.

(Apa guna nya untuk menang bila semua harta rakyat dibailout sesuka hati demi anak cucu bila rugi berniaga sambil memaki hamun bangsa sendiri tak tahu berniaga dan sebagainya bila perniagaan anakcucu rugi..!?)

Cikgu : Ramai juga yang seperti telah menutup hati terhadap Tun.

(Perlu kah aku harus menang semata mata untuk menang bila prinsip flip flop Rules Of Laws yang dilaung dari satu bukit ke satu bukit dengan mudah dipijak pijaknya dengan lidah bercabang fitnah jijik bila kuasa ditangan.. bila kuasa sudah tiada diulang ulang Prinsip Of Laws. Sekali diperbodoh tidak mengapa Cikgu..!! kalau lebih sekali cuba memperbodohkan rakyat itu bangang namanye..)

Cikgu : Namun untuk menang dalam permainan politik, UMNO tidak mampu untuk menutup pintu terhadap mana mana tokoh yang ingin bersama mereka.

(Ye kami mahu menang dan bodohlah kalau bertanding tak nak menang. Apa guna menang bila maruah akidah iman tergadai..!?
Biarlah kalah tapi kalah bermaruah dengan akidah iman tidak digadai dan dijual beli dengan mudah...bijak kah aku semata mata untuk menang bila akidah maruah bangsa digadai sesuka hati)

Untuk Cikgu : Jadi lah seperti Abraham Lincon biarlah 'kalah ditangan musuhnya' hingga ditembak mati sekalipun perjuangkan dan membebaskan hamba abdi dan belenggu Federal Reserved tapi prinsip perjuangannya tidak berganjak seinci pun, itu lah Abraham Lincon. Macam langit dan bomi jauh benar Abraham Lincon yang tidak mengadai prinsipnya untuk cikgu dijadikan ukuran dengan prinsip Tun.

Pada cikgu elok lah pergi sekolah balik dan belajar tapi bukan mengajar..!!

My Say