Saturday, April 05, 2008

Apa Jawapan Korus "Mahathir Bashing" Terbaru?


Sejak Forum MyKMU pada April 1hb, Selasa lepas yang mendapat sambutan dan perhatian ramai, respons yang didengari hanyalah penafian dan penafian yang berlapik dengan persetujuan.

Sejak kenyataan Ahmad Shabery Chik yang kononnya mesra blogger semalam, timbul pula satu gelombang kecil "Mahathir bashing" dan "Ku Li prodding" yang hanya mengulang korus Shabery. Sebelum ini usaha Muhamamd Taib untuk menggunakan cara lama yang kasar dan menahan-nahan sudah gagal.

Chorus girl kali ini terdiri dari Ismail Sabri, Zahid Hamidi, Mat Taib, dan veteran pencaci Nazri Aziz dengan bantuan iringan suara tambahan belakang bekas budak-budak Anwar Ibrahim seperti Roslan Kassim dan Kamaruddin Md Nor. Laksamana Pukul Curi, Ali Rastam belum didengari lagi.

Rasanya tidak perlu diberi ulasan komen-komen apolegis yang tidak boleh menerima kenyataan mutakhir dan hanya mengungkit memutar belit yang lepas-lepas tanpa fakta yang munasabah.

Sepanjang korus yang sama dimainkan dari tahun 2006 hingga sekarang, UMNO menerima impak yang negatif kerana ada banyak kebenaran di dalam kenyataan-kenyataannya.

Adakah akan berulang peristiwa spray di Kota Baru, politik wang aturan Radzi di Kubang Pasu dan ugutan kepada 16 penganjur Majlis yang menjemput Tun? Adakah censorship suratkhabar yang membuta tuli akan digunakan tanpa segan silu untuk menutup mulut Dr Mahathir? Sama-sama juga kita perhatikan samada Shabery itu adalah klon Zam yang berkulit cerah.

Tun masih boleh bercakap lagi. Sesiapa yang berminat boleh hadhiri Majlis di De Palma Hotel Ampang Kuala Lumpur pagi 9:30 esok. Difahami 700 kerusi dewan sudah habis dibeli. Ruang siaran litar langsung disediakan di lobi dan boleh muat seramai 300 orang.

Sementara itu, Presiden UMNO akan menyampaikan amanat khas kepada Ketua-Ketua Penerangan besok di PWTC. Kali terakhir Presiden memberikan amanat sedemikian sebelum pilihanraya, sepertiga hadirin meninggalkan dewan.

No comments:

My Say