Wednesday, October 29, 2008

Tajuk Debat untuk Khairy: "Siapa Tom Daniel dan Mike Thompson?"


Sebenarnya, berdebat dengan Khairy tidak guna dan tidak membawa hasil. Dari tulisan-tulisan di MyKMU Johor, rata-rata penulis-penulis laman itu tidak lihat keperluannya.

Jebatmustlive yakin Khairy dan spinmaster akan manipulasi media perdana untuk menggambarkan dirinya lebih hebat, sebagaimana yang sedang dilakukan. Dr Ahmad Kamal merasakan Khairy terdesak sejak Dr Khir berjaya lepas pencalunan dan ingin meraih simpati melalui debat. Rushdee Iskandar bersependapat dan merasakan ini hanya helah untuk menaikkan populariti tetapi ini tidak membawa hasil kepada parti.

Malangnya ramai bahlol-bahlol yang malas berfikir dan mudah dimanipulasi dari kalangan perwakilan ke Pemuda PAU dan mereka akan pilih pembelut bangsa ini. Padahal perjuangan Khairy akan membawa kehancuran.

Kalau dilayari laman www.prokhairy.com, manifesto Khairy hanya mudah difahami tetapi kosong dari segi intipati perjuangan parti. Slogan Setiakawan tersirat rancangan untuk menguatkan rangkaian politik peribadi dan memudahkan agenda pengindoktrinasi ideologi yang membahayakan bangsa.

Khairy enggan menerima perubahan untuk parti kerana dia tidak akan mengaku kenyataan dia terlibat secara langsung dengan kehancuran yang dibawa bapa mertuanya.

Dari layaran di laman tersebut, terjumpa gambar Nori (sila lihat gambar di sebelah kanan) di bahagian bawah sidebar.

Siapa orang putih bersama rakan Negro yang memakai pakaian sama T shirt berwarna hitam? Sudah pasti mereka ini adalah rakyat asing. Adakah mereka terlibat membantu Khairy berkempen? Jika betul, apa perlu melibatkan rakyat asing di dalam pemilihan pilihanraya antara rakyat Malaysia dengan rakyat Malaysia?

Kenapa rakyat asing yang sering cenderung membantu pembangkang mahu dilihat bersama Khairy?

Persoalan-persoalan ini layak dijadikan tajuk debat dan pasti Mukhriz ingin sekali terlibat. Rasanya Khairy akan lari dari berdebat sebagaimana dia lari dari berdebat dengan Adlan Benan Omar, Husam, Nasruddin Tantawi, dan turut sekali, Chegu Bard.

Itulah Khairy yang sebenar - penakut. Dia sentiasa resah dan ketakutan kerana dia sedar apa yang dilakukan itu salah.

Mungkinkah Orang Putih itu Tom Daniel?

Tom Daniel adalah seorang staf di Kedutaan Amerika. Jawatan rasminya adalah sebagai Cultural Attache atau Pegawai Kebudayaan Kedutaan. Dia akan kelihatan di Majlis-Majlis Kebudayaan penting di seluruh negara. Anihnya, dia kelihatan dengan begitu terbuka melawat bilik bilik operasi pembangkang semasa pilihanraya kecil Ijok dan Machang.

Dari maklumat mereka-mereka yang pernah berkomunikasi dengannya, Daniel pernah bekerja di Kedutaan Amerika di Jakarta dan boleh bercakap dalam bahasa Indonesia. Teringat, Paul Wolfowitz pun boleh berbahasa Indonesia setelah mejadi Duta Amerika di Indonesia.

Tanpa segan silu, dia pernah tersebut mengaku mendapat latihan di Langley, Virginia tidak jauh dari ibu negara Amerika, Washington DC. Langley adalah ibu pejabat badan risik Amerika Syarikat, Central Intelligence Agency (CIA).

Salah satu hobi Daniel adalah menaiki motor besar dan secara berkonvoi. Dari situ, dia membina persahabatan dengan seorang operatif psywar PKR. Daniel juga suka bersosial di tempat-tempat di mana ramai wartawan-wartawan bersantai.

Seorang bekas wartawan Melayu pernah bekerja dan diberi gaji yang sangat lumayan oleh US Information Service. Tugasnya adalah untuk menghadhiri Majlis-Majlis Ilmu dan Budaya anjuran Pertubohan Melayu dan membuka jalan bagi membolehkan Pegawai-Pegawai Kedutaan mendapat jemputan. Dari situ rupanya, mereka membina rangkaian maklumat. Lama kelamaan, wartawan itu sedar dirinya diguna untuk pengumpulan maklumat, lalu dia berhenti.Daniel begitu berminat dengan perkembangan politik Anwar Ibrahim dan amat mengkaguminya. Melalui kontaknya dengan PKR, beliau pernah mendapat jemputan untuk menghadhiri majlis perasmian Kongres Keadilan Nasional ke 4 di Sekolah Menengah Chung Hwa, Seremban pada sekitar bulan Jun 2007. (Sila lihat gambar diatas dan gambar yang telah dibulatkan dibesarkan di bawah.)

Merujuk kepada gambar di bawah, Daniel adalah orang putih yang berambut nipis dan kelihatan dalam gambar berada di sebelah kiri sekali. Sebelahnya adalah seorang rakyat Malaysia keturunan India yang dipercayai bekerja di Kedutaan Amerika Syarikat.


Di Ijok dan Machang, Daniel dilihat bersama seorang staf bangsa Amerika berkulit hitam. Adakah orang putih dan berkulit hitam yang berada dibelakang Nori di dalam gambar hari penamaan calun di Rembau itu Daniel dan staf Kedutaan Amerika tersebut? Kemungkinan itu ada.

Jika benar, mengapa Tom Daniel yang mempunyai kecenderungan terhadap Anwar juga mempunyai kecenderungan terhadap Khairy?

Mungkinkah Orang Putih itu Mike Thompson?

Dari sumber Forum KMU bertarikh Julai 8hb, 2006, disiarkan dengan suntingan sedikit latarbelakang mengenai seorang bernama Mike Thompson, di bawah:

Mike Thompson adalah Penasihat Pejabat Luar White Hall dan bekas pakar dalam hal ehwal Asia Tenggara semasa bekerja untuk MI6. Beliau berumur dalam lewat 60an, anak seorang planter di Kuala Selangor dan lahir di Kuala Selangor. Dia membesar di Malaya sebelum mendapat pendidikan di England dan akhirnya berkhidmat dalam perkhidmatan risikan kerajaan British.

Thompson telah dihantar untuk berkhidmat di Malaysia beberapa kali sebagai diplomat, attache dan kemudian, pakarunding kepada syarikat-syarikat British yang masih beroperasi di Malaysia. Thompson amat fasih berbahasa Melayu dan cukup faham dan masak tentang sosio-ekonomi-budaya dan senario politik Malaysia.

Pihak kerajaan Malaysia memang menyedari kemampuan beliau dalam operasi-operasi risik untuk Kerajaan British. Beliau dikatakan telah mencadangkan kepada Almarhum Tunku Abdul Rahman Putra agar MI6 'menyerang' dan membakar sebuah kapal dagang British di Selat Melaka dan menyalahkan pihak bersentaja Indonesia. Ini akan membolehkan pihak British campur-tangan dalam konflik bersenjata Konfrontasi dengan Indonesia dan Soekarno yang bermula 1963. Semasa itu, Malaya mempunyai perjanjian pertahanan dengan London sebagai salah satu syarat kemerdekaan. Almarhum Tunku menolak cadangan ini mentah-mentah.

Pihak tertentu amat menyedari kehadhiran Thompson di Malaysia. Baru-baru ini, Thompson telah dilihat mengadakan pertemuan dengan Khairy Jamaluddin di Kuala Lumpur.
Semasa maklumat kehadhiran Thompson di Malaysia diperolehi, tahun itu adalah tahun 2006 yang mana Dr. Mahathir mula mengkritik pentadbiran Abdullah Ahmad Badawi atas polisi AP yang merosakkan Proton, pembatalan Jambatan Johor dan lain-lain.

Dalam satu Majlis di Kelab Century, Taman Melawati, Dr Mahathir telah mendedahkan mengenai pengaruh Khairy dan budak-budak Tingkat 4 dalam pentadbiran kerajaan. Semasa itu, kebangkitan Dr Mahathir telah menimbulkan panik dan ketakutan di kalangan Khairy dan pentadbiran kerajaan hingga terpaksa menggunakan suratkhabar untuk memanipulasi berita. Nasib naik ada MSC dan jaluran Internet.

Berikutan dari itu, pelbagai usaha telah digunakan untuk menahan Dr Mahathir dari berucap di sana sini dan sabotaj Majlis-Majlisnya, termasuk penggunaan pemedih mata ke atasnya di Kota Baru dan membayar rasuah untuk menafikan beliau menjadi wakil G7 Bahagian Kubang Pasu.

Maklumat yang tertulis di atas pernah mendapat pengesahan seorang bekas Menteri yang pernah berkhidmat di Kementerian Dalam Negeri. Menurutnya, Khairy begitu gugup dan gugat hingga memerlukan reinforcement - bantuan dan bimbingan.

Harus disedari bahawa MI5/6 dan CIA/FBI banyak rekrut staf dari Universiti ternama Ivy League, Amerika dan Oxbridge, Britain termasuk Oxford. Walaupun dilihat begitu terbuka dalam budaya keilmuan, universiti-universiti sedemikian adalah pencetus dan intensif dalam mengindoktrinasi ideologi konservatif dan neo-kolonialis.

Khairy adalah anak diplomat yang lahir dan menghabiskan hampir seluruh hidupnya dari lahir di luar negara. Dengan sifatnya yang agak extrovert, mungkin ada mata yang menyedari potensi mengunakan Khairy untuk operasi mereka. Ternyata Khairy adalah aset yang sangat berguna. Sudah menjadi buah mulut akan kehadhiran Khairy di dalam security briefing yang sepatutnya hanya empat mata antara PM dan IGP. Adakah dia akan mudah keluar masuk MINDEF untuk lima dan enam bulan pentadbiran Abdullah?

Kalau mengikut gambar Nori yang menjadi persoalan, orang putih itu bukan berumur lewat 60an tahun. Malah dari kebiasaan jurublog bergaul dengan orang-orang Amerika, kedua-dua mereka itu lebih mungkin adalah orang Amerika.

Di atas keberaniannya untuk kelihatan hadhir di Majlis Politik dan pergaulannya yang terbuka, hati naluri jurublog lebih mengatakan orang putih tersebut adalah Tom Daniel.

Seronok sekali, kalau ini boleh dibuat tajuk perbahasan. Melalui debat, Khairy tidak boleh hanya menafikan ketiadaan Tom Daniel dan Mike Thompson tetapi perlu memberi fakta dan hujah tambahan.

Kemungkinan besar Khairy akan cabut lari dan tidak hadhir debat ini mengikut kebiasaan yang dilakukan berkali-kali.

11 comments:

BaitiBadarudin said...

ingat tadi jack daniels, haha ...

Anonymous said...

For you to be able to put up all this together is impressive.

Anonymous said...

Negro tu abang ipar dia la, bukan amerika tapi afrika... huhuhuhu

Anonymous said...

Skulls...

Weapons of Mass Destruction (WMD) is the proven fictional works...

.... and look where it has gotten Eyeraq.

Paranoid? Bah, humbug!


MRSM Kalae Chepo 66/73

Anonymous said...

penglibatan KJ dgn CIA sudah di hidu sebelum dia jadi timbalan kp lagi. byk org melihat dia berulang alik ke singapura. ada rumour mengatakan cara dia tackle nori telah di atur dengan teliti. ramai org tahu. tanpa bernikah dgn nori mustahil dia dapat mencapai apa yg dia ada sekarang...

denan

Unknown said...

strategi NEW WORLD ORDER, ke?

Bourne said...

salam,

sekarang ni yg penting bagaimanakah cara nya utk kita sampai ke grassroot dan pencalon pencalon serta pengundi untuk menyokong Dtk Mukhriz dan menolak dak keri ni bulat bulat....

mangkuk nie dr dulu lg dah terkenal kurang ajar nya.... tp marilah kita bersama sama berusaha dan berfikir bagaimana cara nya utk kita hapuskan politik mangkuk hayun nie...

salam.

TULIS ONLINE said...

KJ - Kaki Jahat
KJ - Ketua Jebon
KJ - Kaki Jahanam
KJ - Kaya Jaa...
KJ - Ketua Jutawan
KJ - Khianat Jawatan
KJ - Kalah JinSarfarizmal Saad

Anonymous said...

Setuju 100% dengan A Voice punya article. Ada masa sila lawat http//paneh.blogspot.com

Anonymous said...

That white guy is Nordin Abdullah laki si Jumaaton of KasehDia. Nori is one of the director there.

Generasi Pejuang Bangsa said...

sudah la tak paha la dok fitnah2 ..cerita hang lepas ni sapa orang putih jumpa KJ ,hang p amik gambar curi2 dan masuk dalam blog hang cakap ini Ejen CIA .. bodoh betul la ilmu hang ..

amik je gambar dari blog prokj terus reka cerita kata ini ejen CIA ..hahaha

aku rasa hang boleh le join RPK ..raja fitnah malaysia lepas ni .

My Say